default_mobilelogo

Een heel bijzondere zwangerschap waarbij ik Evelien al een aantal keren heb mogen bekijken voordat ze geboren was.
Een spannende tijd, maar eindelijk is ze er!

Oke eerlijk is eerlijk, al een tijdje want op 16 januari is ze al geboren en inmiddels een hele vrolijke baby van 4 maanden. Eten proeven en de wereld ontdekken horen er nu bij.
Maar toen ze net geboren was is ze ook even bij mij op bezoek geweest. Zelfs twee keer want soms loopt alles net even anders dan gedacht. Met 4 dagen samen met papa maar gestoord door de hielprik en een paar dagen later samen met mama. Zoals te zien op de foto's vond Evelien het veel leuker om de wereld te bekijken dan om te slapen. Ook dan kunnen er mooie foto's gemaakt worden natuurlijk! Maar ze gaf ook duidelijk aan dat de schaal die ik zo mooi voorbereid had toch echt niet ging gebeuren.

Inmiddels zijn alle mooie herinneringsboxen met foto's afgegeven aan de opa's en oma's in een stijl die bij hun past. Nu mogen dan ook de foto's online!

 

 

Save

Zoals te lezen was in mijn blog over de NK Atletiek voor de jeugd in Omnisport Apeldoorn was ik van plan om nog iets spectaculairs neer te zetten. Iets dat samen ging met atletiek, strobisme, acties bevriezen, veel sprongen, opspattend zand en natuurlijk fotografie.

Op uitnodiging ben ik bij een atletiek vereniging op een woensdag avond aan de slag gegaan met 3 jongens en een jongedame. We wilde graag de drie fase van het verspringen in beeld brengen. Maar dan wel op een net iets andere manier dan gewoon een foto maken.
Al een hele lange tijd speel ik met het idee van een sporter, in een liefst beetje spectaculaire sport, te "bevriezen" op de foto. Maar dan zo belicht dat de sporter mooi in beeld is maar de achtergrond zwart. En dat uiteraard het liefst zo veel mogelijk al in de camera geregeld.
Zo zat ik zelf aan vlinderslag of borstcrawl te denken met mooie bevroren waterdruppels en strengen aan de armen van een gespierde sporter. Zie je het beeld al voor je?

Tijdens het NK was het de eerste keer dat ik atletiek live zag, en dus ook meteen de eerste keer dat ik het vast kon leggen. Maar het was me al meteen duidelijk dat het een moeilijke maar zeer mooie tak van sport is om te fotograferen. Zo veel kleine details, zo veel bewegingen, zo veel mimiek op de gezichten. Heerlijk!

Maar zoals gezegd zo gedaan: Op een woensdag avond ben ik tijdens de training aan de slag gegaan met het maken van foto's waarbij de focus steeds op 1 van de drie vluchtelementen lag. Uiteraard is al te lezen dat ik er geen verstand van heb, maar in mijn eigen uitleg kort de drie fases. De eerste fase is een vluchtfase net na de afzet waarbij de armen gespreid zijn. Deze worden in de tweede fase samen met de rest van het lichaam naar voren gebracht om meer afstand te verkrijgen. De mooiste opmerking was "He ik lijk net een bolletje op de foto!" wat aangeeft hoe dubbelgevouwen deze fase is. De derde en laaste fase is de landing. In mijn denkbeeld gaat die altijd gepaard met opspatten van veel zand. Echter niet tijdens een training of misschien ook wel in mindere mate bij de jeugd. Maar toen ik aangaf dat een mooie spectaculaire landing die niet perse een persoonlijk record op zou leveren wel voor juist hele gave foto's zou zorgen gingen de meeste er vol voor dat inderdaad spectaculaire beelden en vermoeide atleten opleverde.

Ik wil de atleten bedanken voor hun geduld en vele sprongen. En uiteraard ook John voor het helpen op de baan en het beschikbaar krijgen van de locatie.

 

 

 

 

 

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik lid van de alumni vereniging van de Fotovakschool. Zij geven veel workshops over zeer uiteenlopende onderwerpen en dit keer was Online Marketing aan de beurt.
De laatste tijd ben ik zeer actief op het gebied van search engine optimalisatie. Een hele hoop inlezen, testen en soms geduldig afwachten hoort daarbij. De workshop kwam dus zeker op het juiste moment voor mij.

Waar ging de workshop over?

De ochtend ging over het optimaliseren van je website voor de zoekmachines van vooral Google. Geen makkelijke taak en soms ook gewoon echt uitproberen maar met de nuttige en duidelijke tips van Marca van den Broek van Angelcoaching ben ik weer een heel stuk wijzer geworden. Zo gaan jullie bijvoorbeeld in mijn blog ook wat meer zien wat ik achter de schermen eigenlijk doe voor erSon. Ook kreeg ik als eerste vrijwilliger voor een korte website review mooie tips om het wat overzichtelijker en beter te maken. De eerste wijzigingen zijn al doorgevoerd en er zullen er nog een aantal volgen. Soms heeft dit even tot gevolg dat er iets minder of niet werkt, of er misschien wat raar uit ziet, maar ik beloof dat het allemaal een nog een stuk mooier gaat worden.

Instagram, Facebook, Pinterest en wat nog meer?

In de middag ging het over de social media. Een aantal heb ik volledig gemist, een aantal maak ik sinds kort gebruik van of toch al een langere tijd. Zo kwam ik tot de conclusie dat mijn gebruik van Facebook echt wel wat beter kan, maar om elke dag er iets neer te zetten vind ik voor nu nog even wat veel, maar wie weet in de toekomst dat ik jullie blij ga maken met heel veel mooie dingen, interessante weetjes of verdere interessante dingen. Wat meer recent maak ik ook gebruik van instagram. Misschien hebben jullie me daar al gevonden, maar daar laat ik wat meer zien van niet alleen de foto's maar ook de meer creatieve delen van het runnen van een fotografie bedrijf gericht op zwangeren, newborns, kinderen en families.
Dan is er ook nog Pinterest, waar ik persoonlijk wel al gebruik van maak, maar misschien dat ik daar ook zakelijk eens naar moet gaan kijken. Het gaat tenslotte om vindbaar te worden, zijn en blijven voor mijn doelgroep. En laat Pinterest nou net vooral bezocht worden door mijn doelgroep!

Nieuwsbrief?

Ook werd er wat verteld over een nieuwsbrief. Hoewel ik meteen hele mooie ideeën kreeg wat er allemaal in een nieuwsbrief zou kunnen staan vraag ik me wel af of hier echt vraag naar zou zijn. Wil jij een nieuwsbrief ontvangen met laatste nieuws, leuke items, handige links of juist fotogerelateerde tips en trucs? Laat het mij weten door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen dat jij wel interesse hebt in een nieuwsbrief. Bij genoeg interesse zal ik een mooie nieuwsbrief in elkaar zetten en dat dan bijvoorbeeld samen met de seizoenen laten lopen.

Veel inspiratie dus
Een dagje intensief bezig zijn met je marketing is natuurlijk super fijn. Je krijgt er  nieuwe ideeën van, andere inzichten, nieuwe kennis en vooral veel zin om het varkentje te wassen! Dat het optimaliseren van de website in de huidige markt een echte uitdaging is maakt het ook wel weer heel leuk en een echte uitdaging! En met de tips en trucs die we zaterdag gekregen hebben zeker een stuk leuker en gerichter aan te pakken.