default_mobilelogo

Een hele tijd geleden had ik me opgegeven voor een workshop via de alumni vereniging van de Fotovakschool. En vandaag was het dan eindelijk zo ver! Een workshop naaktfotografie!
Niet omdat ik nou zo graag naar naakte mensen kijk, helemaal niet zelfs... Maar omdat ik vind dat je je moet blijven ontwikkelen en je horizon verbreden. Dus met knikkende knieën naar de workshop gereden en daar bleek al snel dat we een hele leuke club hadden. Twee modellen, een man en een vrouw. Een aantal volgers van de workshop (volgensmij 9 vrouw 1 man) En een docent van de fvs die ik erg kan waarderen als mens en als fotograaf. Eerst even gezellig kennismaken en daarna de inleiding van Mich Buschman. Maar toen aan de slag en het moment dat de badjas uit ging. Voor mij waarschijnlijker een vele grotere drempel dan voor het model zelf, maar vreemd genoeg went het snel en kijk je alleen nog naar licht en schaduw, mooie houdingen en composities. Je bent bezig met de aansturing van het licht en het model en niet meer dat er geen verpakking omheen zit. Mooie overwinning van mezelf dus!
Gelukkig had het vrouwelijke model al wat ervaring en ging zij er ook zeer makkelijk mee om. Denk dat dat ook heel erg veel uitmaakt!
Het was een super leerzame dag en waar ik voor ging heb ik er uitgehaald! Het goed kijken naar licht. Want niets is zo kritisch als een naakt lichaam.
Modellen en Mich, mochten jullie dit lezen: Super bedankt!